Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vzpomínka na finanční stráž a Stráž obrany státu 2017

10. 9. 2017

V sobotu 25. září 2017 pořádá Jednota Československé obce legionářské z Mladé Boleslavi vzpomínku na příslušníky finanční stráže a Stráže obrany státu, kteří v roce 1938 bojovali na hranicích naší republiky za její demokracii a svobodu.  Pietní vzpomínkový akt u pomníku se pořádá pravidelně již více jak 10 let a vzpomínkových aktů se účastní mimo jiné zástupci Parlamentu ČR, zástupci státní správy i místní samosprávy, váleční veteráni a také rodinní příslušníci strážců našich hranic z roku 1938.
dsc_6410-kopie.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program setkání má dvě části. Nejprve je v 10:00 hodin uspořádán z parkoviště v Horní Světlé u chaty Luž společný výstup na vrchol Luže. Výstupu se zúčastní členové klubů vojenské historie v dobových stejnokrojích československých ozbrojených sborů.                         

Druhá část programu začne ve 14 hodin u pomníku hraničářů na hraničním přechodu Dolní Světlá–Waltersdorf. Pietním aktem za účasti Armády České republiky bude připomenut statečný boj našich otců a dědů za demokracii a svobodu. Na hraničním přechodu bude naistalována i menší výstava dobových fotografií s regionální tematikou.

Pozvánka ke stažení je zde:

http://csol-mb.net/files/invites/pozvanka_Svetla_2017.pdf

 

dsc_6687-kopie.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář