Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tradiční vzpomínka na finanční stráž

1. 9. 2019

11.jpgProgram setkání má dvě části. Nejprve je v 10:00 hodin uspořádán z parkoviště u chaty Luž v Horní Světlé na Myslivnách společný výstup na vrchol Luže. Výstupu se zúčastní naši členové v dobových stejnokrojích. V rámci společného výstupu bude podán i historický výklad, který většinou přechází ve velmi zajímavou diskusi.               

Druhá část programu začne ve 14 hodin u pomníku hraničářů na hraničním přechodu Dolní Světlá–Waltersdorf. Pietním aktem za účasti Armády a Policie České republiky bude připomenut statečný boj našich otců a dědů za demokracii a svobodu.

 

Součástí pietního aktu bude i křest katalogu z výstav o finanční stráži, které naše jednota uskutečnila v minulých letech. Katalog, stejně jako přechozí výstavy, mapuje historii finanční stráže v Lužických horách a Šluknovském výběžku v celé době její existence, tedy v letech 1843 až 1949. Katalog je bohatě doplněn fotografiemi a ukázkami stejnokrojů. Jedná se o jistě zajímavou publikaci, jak pro zájemce o místní regionální historii, tak i pro zájemce o komplexní historii sboru finanční stráže.

 

Přijďte i Vy v sobotu 21. září pod horu Luž, na společný výlet na nejvyšší horu Lužických hor i na vzpomínkový akt.

Pozvánka u stažení například zde.

pozvanka-2019.jpg

 

 

9.jpg

vystrizek.jpg

 

  

  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář